National Awards

2006

Contemporary Urban Garden, Sheffield

See Garden >>

2007

New Perennial Corner Plot

See Garden >>

2008

Water Garden, Doncaster

See Garden >>

2008

New Perennial Corner Plot

See Garden >>

2009

Hospice Day Centre, Derbyshire

See Garden >>

2010

Manchester Road, Sheffield 10


2010

Hospice Day Centre, Derbyshire

See Garden >>

2011

Sheffield Steel Baron’s House

See Garden >>

2014

18th Century Farmhouse, Dore

See Garden >>

2015

Ashfurlong Farm

See Garden >>


Contractors' Awards


BALI National Landscape Awards - 2010

Landscape Design Excellence - Award

Judges Comments: ‘Fed up with feeling overlooked by neighbouring buildings on the 11m by 6m concrete yard to their townhouse, the clients ended up with an ingenious mix of hard and soft landscaping. Paving and seating, trellis, posts and railings gave a reassuring sense of enclosure with an artistic twist from tailor-made metal details like finials. This ensures the clients enjoyed the privacy they yearned without feeling too hemmed in.’

Building Better Healthcare Awards 2010

 (External Environment) - finalist

On of a shortlist of only three for an award presented for an outstanding external space that enhances the overall experience of patients, staff and visitors through gardens, landscape, urbanscape or streetscape.





Northern Design Awards - 2011

Shortlisted for the Residential Landscaping Design Award

Northern Design Awards - 2014

Finalist for the Residential Landscaping Design Award.

Society of Garden Designers Awards - 2015

Category: Medium Residential Garden - Finalist

Our contractor associates have won BALI (British Association of Landscape Industries) awards for the build quality of gardens designed and monitored by by us:  


BALI National Landscape Awards - 2009

Landscape Design Excellence - Award

Judges Comments: ‘This was a particularly challenging brief with regard to use as the garden would be used by young and old, in-patients, out-patients, and staff. The designer has created a really excellent design that is appropriate to the site aspect and the building’s purpose.

With very good hard landscape detail and and beautiful planting, which is soft and in keeping with the needs of those enjoying it, this scheme improves the building and the landscape enormously; overall an extremely accomplished design and project implementation.’

Horticulture Week Landscape and Amenity Awards - 2008

Best Residential Garden Project - Winner

Judges Comments: The Corner Garden is a tight triangular patch of ground on three sides of a semi-detached 1930s suburban house. Heavy clay soils slope quite steeply from the home, and although the ground is south-facing, parts of it see more shade than light. The client wanted a contemporary look for his garden. This meant sweeping away straggly undergrowth and crumbling paths and steps. Contrasts were the watchword; straight lines against curves; smooth flags against textured paving; secluded sitting areas with moody hues and lush planting in nearby areas in vibrant oranges, yellows and reds. There were also plans for water, gravel and birch stems.

Christine Parsons, designer at Hallam

 Garden Design in Sheffield, chose an evergreen backbone, underscored by perennials for the 30m x 30m x 23m site. Stipa arundinacea linked the three gardens - back, side and front - along with other favourites.

Three oak cubes from a local sawmill formed part of a water feature and the cubes also provided a strong formal link to the geometrical layout of a design to soothe the eye and mind. “The garden is now good for the soul,” says Parsons. “It is a place for a retired couple to sit and sip wine on balmy summer evenings, surrounded by grasses. Before, the site was inaccessible and unusable. Now three outdoor ‘rooms’ boast level changes, luxury and peace.”

BALI National Landscape Awards - 2008

Landscape Design Excellence - Principal Award

Judges Comments: ‘This small 13m2 garden is the result of a total re-design of a plot full of unusual but over-mature plants. A thorough brief from the client inspired aspects of the new design that, although brave, have proved to be highly successful. Lawn has been replaced with a stunning and tranquil wildlife pool with access to the side of the house via stepping stones across the water through a bespoke archway and trellis.

Although the existing garden was entirely flat, the clients were keen to incorporate different levels in the design and this has been successfully and sensitively achieved with Indian stone retaining walls. A patio area shaded from the sun by a pergola provides a beautiful relaxation and entertainment space. The planting, carried out by the clients to the designer’s scheme, provides maximum foliage that provides a cooling element to this sunny garden.’

BALI National Landscape Awards - 2007

Landscape Design Excellence - Principal Award

Judges Comments: ‘This is an extremely confident and strong design responding very well to the awkward angles, slope and position of the garden. An impressive piece of work, well deserving of this award.

The garden of this 1930s semi-detached house presented the designer with something of a challenge. A strange shape and complicated levels were turned to advantage with a beautifully conceived and drawn design that makes excellent use of space. The overall balance between hard landscaping and soft planting is excellent and works very well. The designer has succeeded, yet again, in creating a beautiful and interesting award-winning garden for her client.’

BALI National Landscape Awards - 2006

Landscape Design Excellence - Principal Award

Judges Comments: ‘The design for this rear garden met the client’s brief very well, the main requirement being for a contemporary garden. The design has been approached carefully, maximising on a comparatively small area, to create a well-balanced and proportioned, interesting and restful space. The existing level changes were dealt with carefully, which further enhanced the passage through and experience of the garden.

The lighting scheme was well thought out and subtle, transforming the garden after dark, not only allowing the space to be used beyond the hours of daylight but also enabling it to be viewed as an attractive feature from within the house.’